torsdag, november 22, 2007

God save the queen

Undrar om England någonsin kommer lära sig att de inte längre är bäst i världen? Jag ifrågasätter i och för sig om de någonsin varit bäst men okej; de vann VM 1966. Så vi säger väl att de var bäst då. Nu får McClaren kicken och någon ny stackare ska, med några miljoner pund som plåster på såren, åta sig kamikazeuppdraget att leda ett gäng överskattade engelsmän till VM i Sydafrika. Problemet är ju att förväntningarna på engelska landslaget är så överdrivet att laget själva tror att de är bäst. FA har ett stort problem med att tona ner förväntningarna på sitt flaggskepp samtidigt som intresset skall bibehållas. Lite av moment 22...

Ljungberg kallade Ekwall för wanker. Han har humor, grabben. Ekwall blir sårad. Ekwall borde begripa att man kan inte både vara bästis med spelarna och sedan vinkla en intervju så att det blir en story arbetsgivaren dreglar över.

Lider med Finland. Bättre läge får de inte på ett bra tag. Roy Hodgson lär inte stanna och stjärnorna blir inte yngre. Inte ens Litmanen kan väl vara med ett kval till.

Fem raka slutspel är förbannat stort. Det är inget snack om annat men det innebär inte att Lagerbäcks gubbar imponerar just nu. Försvaret är ju en samling ängsliga pojkar så fort de sätts under press. Igår var Chipsröven vass på mitten. Hans bästa match på länge, men Sibyllamannen är ju en hårsmån från en kalkonmatch. Målet är vackert men jag begriper inte hur han kan vara aktuell för Milan och Valencia. Ständiga felpass och oansvarigt försvarsspel. Sen har vi Chippen. Jag är övertygad om att Zlatan krävt att polaren ska vara ordinarie. Alla andra förklaringar låter helt osannolika. Zlatan, Allbäck och Ljungberg håller måttet men förväntningarna inför EM är inte direkt uppskruvade.

Henke gör comeback...

Inga kommentarer: