fredag, augusti 22, 2008

4-4-3

Jag glömde kommentera landslagets träningsmatch mot Frankrike. Normalt sätt en gäspning givetvis och det var ju sannerligen ingen överraskning att det blev förlust. När vann Sverige senast en träningslandskamp? Men här gjorde Lagerbäck det oväntade och spelade 3-5-2. Ett experiment som till en början såg helt genialt ut. Henrik Larssons mål får ju en att minnas gamla tider och än en gång visar den killen att han är Sveriges genom tiderna bästa spelare. 37 år gammal funderar han på en ny proffs-sejour i Europa. Jag bara myser. Går han till Premier League i vinter så kan inte 100 vilda hästar hindra mig från ett Canal +-abonnemang.

Tillbaka till Lagerbäck. Taktiken var ju spännande. Mer offensiv, rolig och till en början riktigt framgångsrik. Sedan visade laget att det inte går att spela med tre mittbackar. Det var ju en tämligen smal sak för några sömniga fransmän att trolla bort dessa fyrtorn och förpassa bolluslingen bakom Isaksson. Detta i en träningsmatch som knappast engagerade fransmännen mer än svenskarna. Vad väntar mot Portugal i VM-kvalet? Sverige skulle bli fullständigt avklädda om vi blottar oss på det viset.

Så jag säger bara, det var kul men lägg ner projektet direkt. Operationen var lyckad men patienten dog.

Minns förövrigt när den gamle SVT-kommentatiorn Bosse Hansson på 90-talet ondgjorde sig över det svenska 4-4-2 systemet. Han förespråkade förändring och redogjorde länge och väl hur de borde göra och sedan deklarerade han att de borde spela 4-4-3. Han var för go, Bosse...

Inga kommentarer: