lördag, december 30, 2006

Årsbokslut

Dags att sumera 2006.

Jag kollade in diverse idrottskrönikor på TV i dagarna. OS i Turin var sannerligen en fullträff för de svenska. Speciellt imponerad är jag av längdskidorna, där vi normalt sett inte är direkt bortskämda med framgångar sedan Gunde la skidorna på Fort Boyard. Sedan är det ju faktiskt en mindre skandal att Hockeylaget inte fick bragdguldet efter både OS-guld och VM-guld. Hur fan ska man kunna överträffa det? Det är nästan lika pinsamt som att Marta inte var nominerad till dam-allsvenskans bästa spelare när hon otvivelaktigt är världens bästa spelare. Vilket hon dessutom fick bevis för för ett par veckor sedan.

Fotbolls-VM var ju en sportslig besvikelse för Sverige men fotbolls-VM är alltid fotbolls-VM. Det finns inget större. Krönikan är en enda lång rysning. Jag älskar verkligen Fotbolls-VM:s krönikor. Bästa jag kan minnas är Spanien VM 82. Zico, Eder, Socrates...

Andra saker som har hänt 2006. Sverige har bytt regering. Ett sorgligt misslyckande givetvis men efter så många år med s-regering var det inte annat att vänta. För miljökampen är det dock fyra förlorade år.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: