lördag, december 09, 2006

16 lag

Nu är det bestämt. Det blir 16 lag i Allsvenskan 2008. Min fråga är; kan det verkligen vara kvalitetshöjande att ta upp två ängagäng till i allsvenskan? Det smärtar att jag för en gång skull inte tycker det direkt motsatta som Bengt Madsen.

För mitt kära HBK är det givetvis positivt. Åtminstone 2007, eftersom endast 1 lag åker ur allsvenskan. Men är det verkligen det svensk fotboll behöver? Risken är ju att det blir Häcken, Frölunda och Öis som går upp och det skulle borga för den tristaste allsvenskan sedan IFK Göteborg vann för sjätte (eller var det femte, vem minns...) gången i rad på 90-talet.

Norrköping jublar givetvis. Det så kallade storlaget har under de senaste åren gång på gång lyckats missa allsvenskan medan BP, Assyriska och andra storlag har tagit sig upp. Nu har de åter chansen när det krävs ett smärre mirakel för att misslyckas.

HBK bör ju klara sig kvar i högsta serien. Detta trots att de har värvat den notoriske vinnaren Jonas Wirmola till ledartrojkan. Wirmola stoltserar med den fantastiska tränarmeriten att under två säsonger ta två lag till en lägre serie. Som belöning fick han sparken från sitt förra jobb. Som lök på laxen värvar klubben två namnstarka finnar och en div2-spelare från norrland.

Igår släpptes säsongsbiljetterna för 2008. Köerna ringlade långa utanför kansliet som vanligt...

Inga kommentarer: