onsdag, januari 16, 2008

Ger man Tumba ett finger...

...så tar han hela handen.

Visst var det lite rörande när Sven Tumba fick Hederspriset på Idrottsgalan. En helt makalöst idrottsliv men det man minns av Tumba är gubben med den enorma svadan och viljan att alltid synas. För SVT måste ha funderat länge när de lät Tumba få Hederspriset på bästa sändningstid. Det kunde onekligen slutat med att de fått bära honom från scenen och sliten mikrofonen från hans vitnade knogar. Nu lyckades Bosse Parnevik stoppa honom när han nämnt sin hemsida på nätet 3-4 ggr med tårar i ögonen. Sven Tumba har ett gott hjärta men ingen ska tro att han inte är en affärsman i fingerspetsarna.

I övrigt tyckte jag det var en väldigt proffsig gala. Peter Settman var lagom rolig och det var rätt skönt att slippa se TV4:s kuttersmycken med urringningar som visar naveln.

Rättegången kring Tito Beltran väcker onekligen starka känslor. Jag trodde inte det var möjligt att göra en såpa av en rättegång i Sverige. Men med hela Rapsody in Rock-gänget medverkande är det ju helt omöjligt för kvällstidningarna att inte slita alla inblandade i stycken. Ingen döms oskyldig men Tito har nog tjänat ihop till ett halvår på kåken. Detta är förmodligen inte första eller sista erövringen för hans del.

J-O Waldner förnekar sig aldrig. Skulle gratulera Zlatan men blev haffad av vakterna. Han bröt åtminstone inte foten...

Inga kommentarer: