fredag, juni 27, 2008

Föräldrarkurs - check

Då bockar vi av nästa vuxenpoäng på listan. I onsdags var jag på föräldrarkurs för första gången. Många skräckhistorien har jag hört om dessa kurser, men jag har också hört att historierna ska vara myt allihop. Därför var jag endast lagom nervös innan. Däremot hade jag en mängd frågor som jag förväntade mig att få svar på och det dröjde inte länge förrän jag fick svar på en av de viktigare. Det är nu bekräftat att den gravida kvinnan erbjuds lavemang innan själva krystandet sätter igång. Allt för att minimera risken för en olycka under förlossningen. Jag fick pressa mig själv för att inte fråga om även mannen erbjöds lavemang inför förlossningen eftersom det annars fanns en stor risk att även jag skiter på mig. Följdfrågan blev alltså obesvarad.

Andra frågor som jag inte ännu fått svar på är: När kan man räkna med att barnet är självförsörjande? När förväntas man nå break-even? Hur länge ska man behöva tåla att barnet ockuperar mammans bröst? Finns det alternativa metoder till att byta blöjor? Om nej, när blir barnet rumsrent? Hur tidigt kan man sätta ett tennisrack i händerna på barnet? Hur går jag tillväga för att behålla min Ironmantitel om jag måste byta blöjor?

Jag vågade inte ställa några frågor eftersom de frågor som dök upp kom från blivande mammor och uteslutande handlade om graviditeten. Männen satt tysta tills de blev tilltalade och då gjorde jag likadant. Kanske bryter jag isen vid nästa tillfälle och frågar om det är okej att bli missnöjd om man får en dotter. Det är ju givetvis en rent hypotetisk fråga eftersom jag blir lika glad oavsett kön bara barnet är friskt.

1 kommentar:

Smuckers sa...

Du slipper iaf stockholmsfjollorna som jag gick på kurs med. SVårt att höra skillnaden på papporna och mammorna.