måndag, november 01, 2010

Det är inte vackert att se klubben förblöda

För varje dag som går blir det alltmer tydligt. Halmstads BK är en klubb med stora problem. Det är inte vackert att se klubben förblöda när man står utanför. Känslan av frustration är påtaglig men den blandas av stora mängder hopplöshet.

Det finns små glädjeämnen. De är inte lika många som förr men det finns talanger. Joe Sise kan bli hur bra som helst. Tyvärr kommer det nog krävas att han lämnar klubben för att ha en chans till den utveckling hans talang förtjänar.

Men det allra mesta är nästan becksvart numera. En trött organisation med höga kostnader och sjunkande intäkter är garanti för att det kapital som byggts upp sedan slutet av 90-talet snabbt försvinner. Allt tyder på att kapitalet är helt slut efter det här året. Kontrakten till 7 etablerade spelare går ut i år. Få av dessa kommer vilja förnya. Ännu färre har klubben råd med.

Hur möter vi krisen? Ja, ordföranden har sagt att de dåliga intäkterna beror till stor del på avsaknad av ny arena och där är vi helt överrens. Han skyller också på lågkonjukturen och det låter också rimligt. Men åtgärderna är däremot helt horibla. Att anställa ytterligare en säljare till marknadsavdelningen i detta läge är fatalt misstag. Klubben behöver göra samma drastiska åtgärd som Örgryte gjorde i år. Varsla genast i princip samtliga administratörer. Behåll bara det som behövs för att över huvudtaget hålla klubben flytande. Säg upp Lasse Jacobsson och anställ Tom Prahl igen. Back to basic.

Som det är idag där ingen tycks vilja ta ett beslut. Där sponsorer, publik flyr och frivillig-arbetande ger upp. Då är det inte läge att anställa en säljare på marknadsavdelningen... Bristen av ledarskap verkar vara ett enormt problem i klubben. Vad beror det på? Är det inkompetens eller är det Stig Nilssons enorma skugga som gör ledaren handlingsförlamad? Förmodligen lite av båda.

Sponsorerna kommer inte tillbaka förrän de vet var de lägger pengarna på. Utan tydliga visioner och framtidstro vill ingen satsa pengar. Ingen vill kasta pengarna i sjön oavsett hur fanatisk supporter du är. Jag som medlem och supporter vill lägga pengarna på fotbollsplanen, inte på en skrivbordsnisse.

Igår fick HBK stryk igen. HIF var överlägsna i större delen av matchen men vi fick se det vackraste målet som gjort på Örjans Vall sedan Sypniewski dundrade in en halvvolley från halva plan för 7-8 år sedan. Anselmos volleykanon på ett hårt inlägg igår var så vackert att jag blir tårögd. Anselmo som jag menar inte bara borde vara given i startelvan, han borde också genast erbjudas ett nytt kontrakt. Det är förmodligen alldeles för sent. Han är trött på att bli utfrusen av Lasse Jacobsson.

Som sagt, det är inte mycket att glädja sig åt när det gäller HBK...

Inga kommentarer: