fredag, augusti 13, 2010

Vi vinner EM...

Visst såg det lovande ut i onsdags när Zlatan var tillbaka i landslaget (för en träningsmatch!). Dessutom vann landslaget med 3-0 och det var stundtals riktigt underhållande. MEN... Det var Skottland som stod för motståndet och skottarna har inte visat framfötterna sedan William Wallace fördrev de ockuperande engelsmännen på slutet av 1200-talet. Med andra ord, vi ska inte dra för stora slutsatser av den här segern, men som vanligt så målas gruppsegern i EM-kvalet upp i media och holländska journalister tillfrågas om de börjar bli rädda för Sverige. Varför skulle Holland bli mer rädda för Sverige nu än innan?! Holland var i VM-final för några veckor sedan. Sverige mötte Skottland och det kan förvisso bero på min bristande kunskap om brittisk fotboll men det fanns inte en enda spelare i Skottland som jag kunde nämna klubbtillhörigheten på. Antar att 75% kom från Glasgow eller Celtic och resten från Hibernian eller Dundee United.

Men ett klart trendbrott har skett. Under Lagerbäcks ledning förlorades nästan samtliga träningsmatcher å andra sidan har ingen annan förbundskapten bättre statistik i kval. Under Erik Hamrén har vi nu 4 raka segrar och hittills obesegrade, i träningsmatcher... Återstår att se om han kan vinna när det gäller.

Det var ett mäktigt skrammel kring vuvuzelorna under VM. Alla var livrädda för att de skulle finnas på varenda allsvensk match hädanefter. Klubbar gick ut och förbjöd dessa satanstyg på deras hemmamatcher. Jag har däremot inte hört någon yttra sig om skottarnas säckpipor. Enligt min mening för de ett värre oväsen än vuvuzelorna. Jag höll på att få skavsår på trumhinnorna under onsdagens tv-sändning. FÖRBJUD!

Inga kommentarer: