måndag, april 06, 2009

Fritt fall

Socialdemokraterna har problem. Vikande opinionsiffror är inte rätta ordet. Opinionsiffrorna är i fritt fall. Alla vet varför. Men istället för att åtgärda problemet försöker man hitta en syndabock. Wanja Lundby-Wedin blir offerlammet. Det luktar skit lång väg.

Partiet har satsat för mycket prestige i partiledarvalet 2007 och nu har man målat in sig i ett hörn. Mona Sahlin fungerade som partiledare i nästan ett år. Sedan öppnade hon munnen och förtroendet för partiet har störtat till rekordnivåer. Hon ger sig in i debatter mot Reinfeldt som hon är slagen på förhand i. Jag tror aldrig jag sett en partiledare som gett ett så osäkert intryck.

Vi befinner oss i ett konjukturläge som i 99 fall av 100 skulle betraktas som straffspark för vilket opinionsparti som helst. Vänsteralliansen med Mona Sahlin i spetsen skjuter stenhårt 4 meter över målet. Högeralliansen är enda alternativet sorgligt nog.

Det finns en lösning på problemet och det är inte att sparka LO-basen. Sparken ska vara välriktad men sikta högre. Plocka bort Sahlin och hennes hangarounds och sätt in Sven-Erik Österberg som partiledare. En gammal hederlig norrlänning med ett statsmannamässigt uppträdande. En auktoritet i arbetsmarknadsfrågor.

Tills dess kan ni glömma mina sympatier.

Inga kommentarer: