torsdag, augusti 09, 2012

Batman

Lite film igen. En hyrfilm: kritikerrosade Descendants. En biofilm: The Dark Knight Rises (Batman)

Den första var en hygglig film med George Clooney. Den handlar om en familj på Hawaii vars mamma blir allvarligt skadad i en vattenskidolycka. Välspelad och lite gripande. Filmen håller ett långsamt tempo men det är ganska behagligt. Däremot saknas något för att jag ska bli riktigt berörd. Svårt att sätta fingret på vad, men det är ändå en som helhet bra film.

The Dark Knight Rises (den tredje delen av Batman trilogin). Vilken film! En härlig svärta och dov stämning från start till mål. Hela serien är ett mästerverk av Christopher Nolan och jag har svårt att avgöra vilken av de tre som är bäst. Oavsett vilket är det här 2 timmar och 44 minuter femstjärnig film. Castingen är magisk. Bara högklassiga skådespelare rakt igenom. Christian Bales som dyster Batman är fantastisk. Anna Hathaway som en icke uttalad Catwoman och Michael Cain som Butler med stort register. Gary Oldman, Morgan Freeman... Jösses! Bara namnen i eftertexterna får 4 alfahannar. Missa inte denna filmen.

Starkt att inte ge efter för 3D-svängen.

Descendants: 3 alfahannar

The Dark Knight Rises: 5 alfahannar

Passar på att ge de två andra Batman-filmerna betyg när jag ändå är igång.

Batman begins: 5 alfahannar (en Rockysaga i Batmantappning)

The Dark Knight: 5 alfahannar (Heath Ledger som en fantastisk The Joker)

Om man någonsin ska köpa en Blueraybox, så är det mest självklara valet i världshistorien att köpa Batmanboxen när den med all säkerhet släpps till jul. Då vet alla vad jag önskar mig av tomten förutom snälla, friska barn och världsfred.



Inga kommentarer: